About me

 

I grew up on the 70´s and the 80´s, and had no computers to spend all free time with. So I had to entertain myself by reading lots of comics such as The Phantom, Spirou, Asterix, Donald Duck and a lot of Marvel comics. I just loved to dive into the stories and study the art and tried to copy them.

 

So... that´s how it began... my drawing

 

________________

 

Om mig

 

Jag växte upp på 70-talet och då fanns inga hemdatorer att fördriva sin tid med. Jag läste massor av serier, älskade att uppslukas i halsbrytande äventyr med Fantomen, Spirou, Asterix, Kalle Anka och massor av andra serier. På fritiden ritade jag mest hela tiden, och jag studerade mina favorittecknare och försökte kopiera så gott det gick.

 

Detta lade grunden för mitt val av yrke, jag visste att jag ville jobba med något inom kreativt skapande, kanske inte just serier, men något kreativt.

 

Efter mycket om och men så hamnade jag i mitten av 90-talet på Serietecknarskolan i Hofors de första året utbildningen startade. Detta var en milstolpe för mig och mitt tecknande. Här hittade jag en stil jag kunde jobba vidare på. Jag kombinerade mitt fiskeintresse med skämtbilder och sålde alster till både Fiskejournalen och tidningen Esox (numera nerlagd).

 

Jag gjorde på skoj en serie om en gubbe som inte fick igång sin snöskoter, denna serie skickade jag in till Liwall förlags som drev tidningen Snöskoter. Dom köpte serien och körde den i 10 år. Jag döpte gubben till Åke, och krystade med viss vånda fram ca 50 sidor serier. Sen tog plötsligt tecknarlusten slut.

 

Jag brände ut mig på tecknandet och slutade helt att rita. Jag ritade inget på fritiden längre, bara under tvång på mitt arbete. Det var nog.

 

Men med åren förändrades livet, barnen växte upp och jag fick mer tid över till annat, och nu har jag fått nytändning på att teckna och rita igen, och inte bara analogt på papper, helst skapar jag mina bilder på datorn i Adobes program, som jag jobbat dagligen med i över 20 år nu!

 

Mjo, det får räcka för den här gången!

Copyright © Pixelon Illustrations 2020. All Rights Reserved

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera